Imagine

Cocktail Games Imagine társasjáték



Átlagosan havonta engedélyezem magamnak, hogy vegyek egy új társasjátékot, mert azért sajnos elég drága dolgok ezek. Éppen ezért választás előtt mindig figyelembe veszem, hogy hányféle korosztályhoz passzol, és milyen sokszor lehet vele játszani anélkül, hogy az ember ráunna. Februárban az Imagine társasjátékra esett a választásom.



A játék lényege, hogy az átlátszó fóliákon lévő képek segítségével rakjuk ki a különböző feladványokat. A képeket nem csak egymás mellé, hanem egymásra is lehet helyezni, teljesen új szimbólumokat alkotva. Annak idején nálam nagy kedvenc lett a Concept, mert hatalmas teret ad az asszociációnak és a fantáziának. Ez a játék ebből a szempontból hasonló, sőt, még egy kis pluszt is ad azáltal, hogy a képeket szabadon mozgathatjuk is (pl. ha valamilyen cselekvést kell elmutogatni).

Amint megszereztem, természetesen rögtön ki is kellett próbálnom. Először itthon a kiscsaláddal, majd később a munkahelyemen középiskolás fiatalokkal. Nagyon jól használható sima játékként, de kiváló eleme a fejlesztőpedagógiai foglalkozásoknak is. Rengeteget lehet nevetni közben, ugyanakkor tényleg érzi az ember, ahogy dolgoznak az agytekervényei. További előny, hogy ha már olyan sokat játszottunk vele, hogy meguntuk a feladványokat, mi is találhatunk ki újakat (vagy akár használhatunk Activity kártyákat is)


Lényeg a lényeg, én nagyon ajánlom mindenkinek, szerintem iskolás gyerekekkel már simán játszható, de tökéletes szórakozás egy házibuliban is.



Képek forrása: https://reflexshop.hu/

Megjegyzések