A pupák pék pokoli pókja, avagy mindjárt más a borító


Ezekiel Boone Kirajzás című könyve nem éppen az a darab, amit szívesen a párnánk mellé teszünk, hogy félálomban az legyen az első, amit meglátunk. Ha valaki fél vagy undorodik a pókoktól, annak igencsak fel kell kötnie a gatyáját, a külcsín és a belbecs miatt egyaránt (az értékelésemet a könyvről ITT olvashatod). 

És pont ez az elemi félelem és undor volt az, ami elgondolkodtatott, vajon hogyan is készíthetnék egy kedves és szerethető pókot, amit még akár terápiás céllal is használhatunk arachnofóbia kezelésére.
Az alapanyagokat tekintve viszonylag egyszerű dolgunk van: 



Csak két préselt papírgolyó, fekete zseníliadrót, mozgó állatszemek, ragasztó és fekete festék kell hozzá. Ja, meg egy hústű, amivel beleszúrunk a golyókba, hogy utána könnyebb legyen elhelyezni a lábakat. Viszonylag gyors és egyszerű munka, a végeredmény pedig többféleképpen hasznosítható. 


Riogathatjuk vele barátainkat és üzlettársainkat, vagy esetleg, ha beleépítünk a tetejébe egy karikát, fel is lógathatjuk dekoráció gyanánt (bár ebben az esetben jobb, ha ragasztópisztolyt vagy pillanatragasztót használunk, hogy elég strapabíró legyen kiskedvencünk).

És végül, de nem utolsó sorban, így még a könyv borítója is egészen aranyos lett.:)




Megjegyzések